AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 406g804kcal10.7g3.1g78.7g27.2g
Oliiviöljy 113g997kcal0g0g112.7g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g90g358kcal19.8g0g29.7g0g
Parmesan formaggio da pasta68g309kcal27g0g22.3g0g
Chili, vihreä, tuore 45g20kcal0.9g3.6g0.1g0.7g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g113g34kcal0.8g12.4g0.2g3.4g
Spagetti, keitetty, öljyä 1983g2003kcal59.7g388.5g16.3g19.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5634g9048kcal237.8g815.2g520g101.8g
Valittu annoskoko2817g4524kcal118.9g407.6g260g50.9g
Annoskoko puolitettuna1409g2262kcal59.5g203.8g130g25.5g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925