AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 45g89kcal1.2g0.3g8.7g3g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g10g40kcal2.2g0g3.3g0g
Parmesan formaggio da pasta7.5g34kcal3g0g2.5g0g
Chili, vihreä, tuore 5g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g13g3.8kcal0.1g1.4g0g0.4g
Spagetti, keitetty, öljyä 220g223kcal6.6g43.2g1.8g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana626g1005kcal26.4g90.6g57.6g11.4g
Valittu annoskoko313g503kcal13.2g45.3g28.8g5.7g
Annoskoko puolitettuna157g251kcal6.6g22.7g14.4g2.9g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925