AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 451g893kcal11.9g3.5g87.4g30.2g
Oliiviöljy 125g1107kcal0g0g125.2g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g100g398kcal22g0g33.1g0g
Parmesan formaggio da pasta75g343kcal30g0g24.8g0g
Chili, vihreä, tuore 50g23kcal1g4g0.1g0.8g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g125g38kcal0.9g13.8g0.3g3.8g
Spagetti, keitetty, öljyä 2204g2225kcal66.3g431.7g18.1g21.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6260g10053kcal264.2g906g578g113.2g
Valittu annoskoko3130g5027kcal132.1g453g289g56.6g
Annoskoko puolitettuna1565g2513kcal66.1g226.5g144.5g28.3g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925