AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 541g1072kcal14.2g4.2g104.9g36.2g
Oliiviöljy 150g1329kcal0g0g150.2g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g120g477kcal26.4g0g39.7g0g
Parmesan formaggio da pasta90g412kcal36.1g0g29.7g0g
Chili, vihreä, tuore 60g27kcal1.2g4.8g0.1g0.9g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g150g45kcal1.1g16.5g0.3g4.5g
Spagetti, keitetty, öljyä 2644g2670kcal79.6g518g21.7g26.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7512g12064kcal317.2g1087g693.2g135.6g
Valittu annoskoko3756g6032kcal158.6g543.5g346.6g67.8g
Annoskoko puolitettuna1878g3016kcal79.3g271.8g173.3g33.9g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925