AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 631g1251kcal16.6g4.9g122.4g42.3g
Oliiviöljy 175g1550kcal0g0g175.3g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g140g557kcal30.8g0g46.3g0g
Parmesan formaggio da pasta105g481kcal42.1g0g34.7g0g
Chili, vihreä, tuore 70g32kcal1.4g5.6g0.1g1.1g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g175g53kcal1.2g19.3g0.4g5.3g
Spagetti, keitetty, öljyä 3085g3115kcal92.9g604.3g25.3g30.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8764g14074kcal370g1268.2g809g158.4g
Valittu annoskoko4382g7037kcal185g634.1g404.5g79.2g
Annoskoko puolitettuna2191g3519kcal92.5g317.1g202.3g39.6g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925