AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 68g134kcal1.8g0.5g13.1g4.5g
Oliiviöljy 19g166kcal0g0g18.8g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g15g60kcal3.3g0g5g0g
Parmesan formaggio da pasta11g52kcal4.5g0g3.7g0g
Chili, vihreä, tuore 7.5g3.4kcal0.2g0.6g0g0.1g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g19g5.6kcal0.1g2.1g0g0.6g
Spagetti, keitetty, öljyä 331g334kcal9.9g64.8g2.7g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana939g1508kcal39.6g136g86.6g17g
Valittu annoskoko470g754kcal19.8g68g43.3g8.5g
Annoskoko puolitettuna235g377kcal9.9g34g21.7g4.3g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925