AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 720g1427kcal18.9g5.5g139.7g48.2g
Oliiviöljy 200g1769kcal0g0g200g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g160g635kcal35.2g0g52.8g0g
Parmesan formaggio da pasta120g548kcal48g0g39.6g0g
Chili, vihreä, tuore 80g36kcal1.6g6.4g0.2g1.2g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g200g60kcal1.4g22g0.4g6g
Spagetti, keitetty, öljyä 3520g3555kcal106g689.6g28.9g34.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g16059kcal422.2g1447g923.2g180.4g
Valittu annoskoko5000g8030kcal211.1g723.5g461.6g90.2g
Annoskoko puolitettuna2500g4015kcal105.6g361.8g230.8g45.1g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925