AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 721g1429kcal19g5.6g139.9g48.3g
Oliiviöljy 200g1772kcal0g0g200.3g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g160g636kcal35.3g0g52.9g0g
Parmesan formaggio da pasta120g549kcal48.1g0g39.7g0g
Chili, vihreä, tuore 80g36kcal1.6g6.4g0.2g1.2g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g200g60kcal1.4g22g0.4g6g
Spagetti, keitetty, öljyä 3526g3560kcal106.1g690.7g28.9g34.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10016g16085kcal423g1449.4g924.6g180.8g
Valittu annoskoko5008g8043kcal211.5g724.7g462.3g90.4g
Annoskoko puolitettuna2504g4021kcal105.8g362.4g231.2g45.2g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925