AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 811g1608kcal21.3g6.2g157.4g54.4g
Oliiviöljy 225g1993kcal0g0g225.4g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g180g716kcal39.7g0g59.5g0g
Parmesan formaggio da pasta135g618kcal54.1g0g44.6g0g
Chili, vihreä, tuore 90g41kcal1.8g7.2g0.2g1.4g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g225g68kcal1.6g24.8g0.5g6.8g
Spagetti, keitetty, öljyä 3966g4005kcal119.4g777g32.5g39.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11268g18096kcal475.8g1630.4g1040.2g203.8g
Valittu annoskoko5634g9048kcal237.9g815.2g520.1g101.9g
Annoskoko puolitettuna2817g4524kcal119g407.6g260.1g51g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925