AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 90g178kcal2.4g0.7g17.5g6g
Oliiviöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g20g79kcal4.4g0g6.6g0g
Parmesan formaggio da pasta15g69kcal6g0g5g0g
Chili, vihreä, tuore 10g4.5kcal0.2g0.8g0g0.2g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g25g7.5kcal0.2g2.8g0.1g0.8g
Spagetti, keitetty, öljyä 440g444kcal13.2g86.2g3.6g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2008kcal52.8g181g115.6g22.8g
Valittu annoskoko625g1004kcal26.4g90.5g57.8g11.4g
Annoskoko puolitettuna313g502kcal13.2g45.3g28.9g5.7g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925