AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 901g1787kcal23.7g6.9g174.9g60.4g
Oliiviöljy 250g2214kcal0g0g250.4g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g200g795kcal44.1g0g66.1g0g
Parmesan formaggio da pasta150g687kcal60.1g0g49.6g0g
Chili, vihreä, tuore 100g45kcal2g8g0.2g1.5g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g250g75kcal1.8g27.5g0.5g7.5g
Spagetti, keitetty, öljyä 4407g4450kcal132.7g863.3g36.1g43.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12520g20106kcal528.8g1811.4g1155.6g226g
Valittu annoskoko6260g10053kcal264.4g905.7g577.8g113g
Annoskoko puolitettuna3130g5027kcal132.2g452.9g288.9g56.5g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925