AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 113g223kcal3g0.9g21.9g7.5g
Oliiviöljy 31g277kcal0g0g31.3g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g25g99kcal5.5g0g8.3g0g
Parmesan formaggio da pasta19g86kcal7.5g0g6.2g0g
Chili, vihreä, tuore 13g5.6kcal0.3g1g0g0.2g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g31g9kcal0.2g3.4g0.1g0.9g
Spagetti, keitetty, öljyä 551g556kcal16.6g107.9g4.5g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1565g2513kcal66.2g226.4g144.6g28.2g
Valittu annoskoko783g1257kcal33.1g113.2g72.3g14.1g
Annoskoko puolitettuna391g628kcal16.6g56.6g36.2g7.1g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925