AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 135g268kcal3.6g1g26.2g9.1g
Oliiviöljy 38g332kcal0g0g37.6g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g30g119kcal6.6g0g9.9g0g
Parmesan formaggio da pasta23g103kcal9g0g7.4g0g
Chili, vihreä, tuore 15g6.8kcal0.3g1.2g0g0.2g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g38g11kcal0.3g4.1g0.1g1.1g
Spagetti, keitetty, öljyä 661g668kcal19.9g129.5g5.4g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1878g3016kcal79.4g271.6g173.2g33.8g
Valittu annoskoko939g1508kcal39.7g135.8g86.6g16.9g
Annoskoko puolitettuna470g754kcal19.9g67.9g43.3g8.5g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925