Kreikkalainen kurpitsalasagne

6 annosta.

valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.

Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Kuutioi kurpitsa.

Kuori ja kuutioi porkkana.

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Yhdistä kaikki kasvikset.

Lisää öljy ja mausteet.

Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.

Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.

Kokoa lasagne.

Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.

Murustele päälle hieman fetaa.

Lusikoi hieman ranskankermaa.

Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.

Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.

Tee 2-3 kerrosta.

Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.

Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 517 grammaa

Sallah
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myskikurpitsa, kypsentämätön (Butternut-kurpitsa), annos 100g500g225kcal5g58.5g0.5g10g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g100g72kcal2.5g16.8g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g23g198kcal0g0g22.5g0g
Mutti paseerattu tomaatti400g128kcal6.8g18.4g0.4g0g
Oregano, tuore (Järvikylä), annos 10g23g15kcal0.5g2.2g0.4g0.6g
Ranskankerma Valio100g280kcal2.5g3.5g28g0g
Pirkka parhaat fetajuusto (Pirkka)100g275kcal16g1g23g0g
Lasagnelevy, euroshopper90g315kcal10.8g63.9g1.3g0g
Parmissimo - parmesanraaste100g392kcal33g0g28.4g0g
Kalamata oliivit, pirkka78g132kcal1.2g1g13.2g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3102g4095kcal158g336.4g235.8g29.8g
Valittu annoskoko1551g2047kcal79g168.2g117.9g14.9g
Annoskoko puolitettuna776g1024kcal39.5g84.1g59g7.5g
Arvot/100g100g132kcal5.1g10.8g7.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=465582