Selaa muita reseptejä | Valitse annoskoko 100g 350g 500g | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Nakkikeitto

Kuori ja pilko perunat (n. 4 isoa) ja porkkanat (2kpl) ja pala lanttua.

Laita ne keitinveteen.

Kaada joukkoon tölkillinen tomaattimurskaa.

Mausta lihaliemikuutiolla (tai kahdella) ja voit makusi mukaan maustaa nesteen vielä esim.

mustapippurilla, cayennepippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteilla.

Kattilan kiehuessa pilko nakit (10 kpl) pienehköiksi paloiksi ja pilko kaksi sipulia.

Laita nakit ja sipuli ruskistumaan paistinpannuun (öljyä vähän joukkoon).

Anna niiden ruskistua n. 10-15 min ja kääntele niitä siten että ruskistuvat sopivasti (eivätkä jää vaaleiksi tai pala pohjaan).

Ota pannu pois levyltä kun se on valmis.

Kun keitto on kiehunut noin 20 minuuttia siihen lisätään pussillinen keittovihanneksia.

Odotetaan että lämmin vesi sulattaa ne ja tämän jälkeen vielä vähän herne-maissi-paprikaa joukkoon.

Kun Keitto on täysin valmis siihen kaadetaan kattilalla olleet nakit ja sipulit.

Keiton annetaan hautua n. 10 min jonka jälkeen se on valmis nautittabaksi.

Tristan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11g31kcal1g2g2.1g0.1g
Tomaattimurska 400g tölkki (Euroshopper), annos 400g400g74kcal4g13.6g0.4g0g
Lanttu50g13kcal0.5g2.3g0.2g0.9g
Hernemaissipaprika Pirkka 200g100g69kcal4g11g0.8g0g
KEITTOJUURES Apetit pakaste200g52kcal1.8g9.6g0.6g4.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Peruna (vanha, kuorittu)400g328kcal7.2g70.4g0.4g4g
Nakki, Popsi kevyt 10 (HK)300g540kcal33g16.5g39g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3362g2335kcal107g274.6g87.8g28.6g
Valittu annoskoko1681g1167kcal53.5g137.3g43.9g14.3g
Annoskoko puolitettuna841g584kcal26.8g68.7g22g7.2g
Arvot/100g100g69kcal3.2g8.2g2.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48823