Makaronilaatikko

Ensimmäiseksi laita uuni päälle n.200 astetta ja alimmalle tasolle ritilä.

Ruskista kevyt(10%) j-liha400g paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä ja mausta suolalla, pippurisekoitteella, ranskanperunamausteella, valkosipulijauheella, kuullota hienonnetut sipulit 2kpl:tta lisää j-lihan sekaan.

Keitä pussillinen makaroneja-heitä keitinveteen 2-kpl lihaliemikuutioita ennen veden kiehumista, keitä n. 8min.

Kiehuvien makaronien sekaan heitä puolipss.

Hernemaissipaprikaa kun keittoaikaa on jäljellä n. 4-min.

Valuta makaroni-paprika seos.

Sivele savi tai mikä vaan vuoka öljyllä.

Kaada makaroni-paprika vuokaan ja kaada päälle j-liha, sekoita keskenään.

Lisää 1dl rasvaton maito ja 1 dl vettä kulhoon.

Kypsennä 175-200 asteessa n. 1-tunnin ajan.

lisää halutessasi juustoraastetta pinnalle kun kypsennys aikaa on jäljellä n. 15min.

Peitä/anna hautua kannen alla 10min ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 347 grammaa

Ouppelixi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen175g58kcal5.8g8.6g0g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g581kcal66.5g0g35g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl19g48kcal2.3g0.3g4.2g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 350g338kcal10.5g68.6g1.1g3.5g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 131g136kcal4.5g23.6g1.4g3.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g118kcal0g0g13.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2429g2606kcal181.4g210.6g110g17.6g
Valittu annoskoko1215g1303kcal90.7g105.3g55g8.8g
Annoskoko puolitettuna607g652kcal45.4g52.7g27.5g4.4g
Arvot/100g100g107kcal7.5g8.7g4.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=56019