Makaronilaatikko

Ensimmäiseksi laita uuni päälle n.200 astetta ja alimmalle tasolle ritilä.

Ruskista kevyt(10%) j-liha400g paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä ja mausta suolalla, pippurisekoitteella, ranskanperunamausteella, valkosipulijauheella, kuullota hienonnetut sipulit 2kpl:tta lisää j-lihan sekaan.

Keitä pussillinen makaroneja-heitä keitinveteen 2-kpl lihaliemikuutioita ennen veden kiehumista, keitä n. 8min.

Kiehuvien makaronien sekaan heitä puolipss.

Hernemaissipaprikaa kun keittoaikaa on jäljellä n. 4-min.

Valuta makaroni-paprika seos.

Sivele savi tai mikä vaan vuoka öljyllä.

Kaada makaroni-paprika vuokaan ja kaada päälle j-liha, sekoita keskenään.

Lisää 1dl rasvaton maito ja 1 dl vettä kulhoon.

Kypsennä 175-200 asteessa n. 1-tunnin ajan.

lisää halutessasi juustoraastetta pinnalle kun kypsennys aikaa on jäljellä n. 15min.

Peitä/anna hautua kannen alla 10min ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 347 grammaa

Ouppelixi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen225g74kcal7.4g11g0g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g748kcal85.6g0g45g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl25g62kcal3g0.4g5.4g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 450g435kcal13.6g88.2g1.4g4.5g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 169g174kcal5.8g30.4g1.8g4.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g152kcal0g0g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3123g3350kcal233.8g270.8g141.4g22.6g
Valittu annoskoko1562g1675kcal116.9g135.4g70.7g11.3g
Annoskoko puolitettuna781g838kcal58.5g67.7g35.4g5.7g
Arvot/100g100g107kcal7.5g8.7g4.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=56019