Makaronilaatikko

Ensimmäiseksi laita uuni päälle n.200 astetta ja alimmalle tasolle ritilä.

Ruskista kevyt(10%) j-liha400g paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä ja mausta suolalla, pippurisekoitteella, ranskanperunamausteella, valkosipulijauheella, kuullota hienonnetut sipulit 2kpl:tta lisää j-lihan sekaan.

Keitä pussillinen makaroneja-heitä keitinveteen 2-kpl lihaliemikuutioita ennen veden kiehumista, keitä n. 8min.

Kiehuvien makaronien sekaan heitä puolipss.

Hernemaissipaprikaa kun keittoaikaa on jäljellä n. 4-min.

Valuta makaroni-paprika seos.

Sivele savi tai mikä vaan vuoka öljyllä.

Kaada makaroni-paprika vuokaan ja kaada päälle j-liha, sekoita keskenään.

Lisää 1dl rasvaton maito ja 1 dl vettä kulhoon.

Kypsennä 175-200 asteessa n. 1-tunnin ajan.

lisää halutessasi juustoraastetta pinnalle kun kypsennys aikaa on jäljellä n. 15min.

Peitä/anna hautua kannen alla 10min ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 347 grammaa

Ouppelixi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen250g83kcal8.3g12.3g0g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g831kcal95.1g0g50g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl28g69kcal3.3g0.4g6.1g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 500g483kcal15.1g98g1.6g5g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 188g194kcal6.5g33.8g2g5.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl19g169kcal0g0g18.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3470g3723kcal259.8g301g157.6g25g
Valittu annoskoko1735g1862kcal129.9g150.5g78.8g12.5g
Annoskoko puolitettuna868g931kcal65g75.3g39.4g6.3g
Arvot/100g100g107kcal7.5g8.7g4.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=56019