Makaronilaatikko

Ensimmäiseksi laita uuni päälle n.200 astetta ja alimmalle tasolle ritilä.

Ruskista kevyt(10%) j-liha400g paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä ja mausta suolalla, pippurisekoitteella, ranskanperunamausteella, valkosipulijauheella, kuullota hienonnetut sipulit 2kpl:tta lisää j-lihan sekaan.

Keitä pussillinen makaroneja-heitä keitinveteen 2-kpl lihaliemikuutioita ennen veden kiehumista, keitä n. 8min.

Kiehuvien makaronien sekaan heitä puolipss.

Hernemaissipaprikaa kun keittoaikaa on jäljellä n. 4-min.

Valuta makaroni-paprika seos.

Sivele savi tai mikä vaan vuoka öljyllä.

Kaada makaroni-paprika vuokaan ja kaada päälle j-liha, sekoita keskenään.

Lisää 1dl rasvaton maito ja 1 dl vettä kulhoon.

Kypsennä 175-200 asteessa n. 1-tunnin ajan.

lisää halutessasi juustoraastetta pinnalle kun kypsennys aikaa on jäljellä n. 15min.

Peitä/anna hautua kannen alla 10min ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 347 grammaa

Ouppelixi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen63g21kcal2.1g3.1g0g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha125g208kcal23.8g0g12.5g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl6.9g17kcal0.8g0.1g1.5g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 125g121kcal3.8g24.5g0.4g1.2g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 47g48kcal1.6g8.4g0.5g1.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana868g930kcal65g75.2g39.4g6.2g
Valittu annoskoko434g465kcal32.5g37.6g19.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna217g233kcal16.3g18.8g9.9g1.6g
Arvot/100g100g107kcal7.5g8.7g4.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=56019