Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green417g1409kcal120.9g237.6g4.2g127.1g
Vesi1.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)104g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Valkosipuliperuna 13g15kcal0.3g1.6g0.7g0.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl25g225kcal0g0g25g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)500g150kcal5g20g2g1g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)19g13kcal0.1g1.7g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2170g3680kcal255.4g531.8g65.6g260g
Valittu annoskoko1085g1840kcal127.7g265.9g32.8g130g
Annoskoko puolitettuna543g920kcal63.9g133g16.4g65g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466