Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green584g1973kcal169.2g332.7g5.8g178g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)146g39kcal1.9g7g0.3g2.5g
Valkosipuliperuna 18g21kcal0.4g2.3g1g0.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl35g315kcal0g0g35g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)700g210kcal7g28g2.8g1.4g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)26g18kcal0.2g2.4g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3038g5153kcal357.4g744.8g91.8g364g
Valittu annoskoko1519g2576kcal178.7g372.4g45.9g182g
Annoskoko puolitettuna760g1288kcal89.4g186.2g23g91g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466