Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green667g2254kcal193.4g380.2g6.7g203.4g
Vesi1.9g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Valkosipuliperuna 20g24kcal0.5g2.6g1.2g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl40g360kcal0g0g40g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)800g240kcal8g32g3.2g1.6g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)30g21kcal0.2g2.8g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3472g5889kcal408.6g851.2g105g416g
Valittu annoskoko1736g2944kcal204.3g425.6g52.5g208g
Annoskoko puolitettuna868g1472kcal102.2g212.8g26.3g104g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466