Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green83g282kcal24.2g47.5g0.8g25.4g
Vesi0.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuliperuna 2.5g3kcal0.1g0.3g0.1g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl5g45kcal0g0g5g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)100g30kcal1g4g0.4g0.2g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)3.8g2.6kcal0g0.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana434g736kcal51.2g106.2g12.8g52g
Valittu annoskoko217g368kcal25.6g53.1g6.4g26g
Annoskoko puolitettuna109g184kcal12.8g26.6g3.2g13g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g2.9g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466