Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green834g2818kcal241.8g475.2g8.3g254.3g
Vesi2.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)208g56kcal2.7g10g0.4g3.5g
Valkosipuliperuna 25g30kcal0.6g3.3g1.5g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl50g450kcal0g0g50g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1001g300kcal10g40g4g2g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)38g26kcal0.2g3.5g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4340g7361kcal510.6g1064g131.2g520g
Valittu annoskoko2170g3681kcal255.3g532g65.6g260g
Annoskoko puolitettuna1085g1840kcal127.7g266g32.8g130g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466