Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green1000g3380kcal290g570g10g305g
Vesi2.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Valkosipuliperuna 30g36kcal0.7g3.9g1.8g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl60g540kcal0g0g60g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1200g360kcal12g48g4.8g2.4g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)45g32kcal0.3g4.2g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5206g8829kcal612.4g1276.2g157.6g623.6g
Valittu annoskoko2603g4415kcal306.2g638.1g78.8g311.8g
Annoskoko puolitettuna1301g2207kcal153.1g319.1g39.4g155.9g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466