Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green1001g3382kcal290.1g570.3g10g305.1g
Vesi2.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Valkosipuliperuna 30g36kcal0.7g3.9g1.8g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl60g540kcal0g0g60g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1201g360kcal12g48g4.8g2.4g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)45g32kcal0.3g4.2g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5208g8833kcal612.8g1276.8g157.6g624g
Valittu annoskoko2604g4417kcal306.4g638.4g78.8g312g
Annoskoko puolitettuna1302g2208kcal153.2g319.2g39.4g156g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466