Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green1167g3945kcal338.5g665.3g11.7g356g
Vesi3.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)292g79kcal3.8g14g0.6g5g
Valkosipuliperuna 35g41kcal0.9g4.6g2.1g0.3g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl70g630kcal0g0g70g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1401g420kcal14g56g5.6g2.8g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)53g37kcal0.3g4.9g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6076g10305kcal715g1489.6g184g728.2g
Valittu annoskoko3038g5153kcal357.5g744.8g92g364.1g
Annoskoko puolitettuna1519g2576kcal178.8g372.4g46g182.1g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466