Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green125g423kcal36.2g71.2g1.2g38.1g
Vesi0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuliperuna 3.7g4.4kcal0.1g0.5g0.2g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)150g45kcal1.5g6g0.6g0.3g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)5.6g3.9kcal0g0.5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana651g1103kcal76.4g159.4g19.6g77.8g
Valittu annoskoko325g552kcal38.2g79.7g9.8g38.9g
Annoskoko puolitettuna163g276kcal19.1g39.9g4.9g19.5g
Arvot/100g100g170kcal11.7g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466