Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green1334g4509kcal386.8g760.4g13.3g406.9g
Vesi3.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)334g90kcal4.3g16g0.7g5.7g
Valkosipuliperuna 40g47kcal1g5.3g2.3g0.3g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl80g720kcal0g0g80g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1601g480kcal16g64g6.4g3.2g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)60g42kcal0.4g5.6g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6944g11777kcal817g1702.6g210g832.2g
Valittu annoskoko3472g5889kcal408.5g851.3g105g416.1g
Annoskoko puolitettuna1736g2944kcal204.3g425.7g52.5g208.1g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466