Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green1501g5072kcal435.2g855.4g15g457.7g
Vesi4.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)375g101kcal4.9g18g0.8g6.4g
Valkosipuliperuna 45g53kcal1.1g5.9g2.6g0.3g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl90g810kcal0g0g90g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1801g540kcal18g72g7.2g3.6g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)68g47kcal0.4g6.3g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7812g13250kcal919.2g1915.2g236.4g936g
Valittu annoskoko3906g6625kcal459.6g957.6g118.2g468g
Annoskoko puolitettuna1953g3312kcal229.8g478.8g59.1g234g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466