Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green167g564kcal48.4g95g1.7g50.9g
Vesi0.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipuliperuna 5g5.9kcal0.1g0.7g0.3g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl10g90kcal0g0g10g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)200g60kcal2g8g0.8g0.4g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)7.5g5.3kcal0g0.7g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana868g1472kcal102g212.8g26.4g104g
Valittu annoskoko434g736kcal51g106.4g13.2g52g
Annoskoko puolitettuna217g368kcal25.5g53.2g6.6g26g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466