Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green1667g5636kcal483.6g950.4g16.7g508.6g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)417g113kcal5.4g20g0.8g7.1g
Valkosipuliperuna 50g59kcal1.2g6.6g2.9g0.4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl100g900kcal0g0g100g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)2001g600kcal20g80g8g4g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)75g53kcal0.5g7g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8680g14722kcal1021.4g2128g262.6g1040.2g
Valittu annoskoko4340g7361kcal510.7g1064g131.3g520.1g
Annoskoko puolitettuna2170g3681kcal255.4g532g65.7g260.1g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466