Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green2000g6760kcal580g1140g20g610g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Valkosipuliperuna 60g71kcal1.5g7.9g3.5g0.5g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl120g1080kcal0g0g120g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)2400g720kcal24g96g9.6g4.8g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)90g63kcal0.5g8.4g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10411g17658kcal1225g2552.6g315g1247.6g
Valittu annoskoko5206g8829kcal612.5g1276.3g157.5g623.8g
Annoskoko puolitettuna2603g4415kcal306.3g638.2g78.8g311.9g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466