Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green208g705kcal60.4g118.8g2.1g63.6g
Vesi0.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipuliperuna 6.3g7.4kcal0.2g0.8g0.4g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl13g113kcal0g0g12.5g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)250g75kcal2.5g10g1g0.5g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)9g6.6kcal0.1g0.9g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1085g1840kcal127.8g266g33g130g
Valittu annoskoko543g920kcal63.9g133g16.5g65g
Annoskoko puolitettuna271g460kcal32g66.5g8.3g32.5g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466