Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green250g845kcal72.5g142.6g2.5g76.3g
Vesi0.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Valkosipuliperuna 7.5g8.9kcal0.2g1g0.4g0.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl15g135kcal0g0g15g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)300g90kcal3g12g1.2g0.6g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)11g7.9kcal0.1g1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1302g2208kcal153.2g319.2g39.2g156.2g
Valittu annoskoko651g1104kcal76.6g159.6g19.6g78.1g
Annoskoko puolitettuna326g552kcal38.3g79.8g9.8g39.1g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466