Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green292g986kcal84.6g166.3g2.9g89g
Vesi0.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)73g20kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Valkosipuliperuna 8.8g10kcal0.2g1.2g0.5g0.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl18g158kcal0g0g17.5g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)350g105kcal3.5g14g1.4g0.7g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)13g9kcal0.1g1.2g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1519g2576kcal178.6g372.4g45.8g182g
Valittu annoskoko760g1288kcal89.3g186.2g22.9g91g
Annoskoko puolitettuna380g644kcal44.7g93.1g11.5g45.5g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466