Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green375g1268kcal108.8g213.8g3.8g114.4g
Vesi1.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Valkosipuliperuna 11g13kcal0.3g1.5g0.7g0.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl23g203kcal0g0g22.5g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)450g135kcal4.5g18g1.8g0.9g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)17g12kcal0.1g1.6g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1953g3312kcal229.8g478.8g59.2g234g
Valittu annoskoko977g1656kcal114.9g239.4g29.6g117g
Annoskoko puolitettuna488g828kcal57.5g119.7g14.8g58.5g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57466