Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g188g357kcal4.5g7.5g35.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)23g68kcal2g2.3g5.4g0g
Tomaattipyree, Pirkka100g82kcal3.4g19g1g1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 63g27kcal2.1g3g0.6g0g
Valkoviini makea 150g145kcal0.5g9g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 500g1108kcal87.5g0g85g0g
Persilja 2.5g0.7kcal0g0g0g0.2g
Porkkana 175g57kcal1.1g9.7g0.4g4.5g
Lehtiselleri 38g4.8kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Voi 38g272kcal0.4g0.2g30.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3540g4612kcal206.6g112.8g352.6g16.2g
Valittu annoskoko1770g2306kcal103.3g56.4g176.3g8.1g
Annoskoko puolitettuna885g1153kcal51.7g28.2g88.2g4.1g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165