Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g225g428kcal5.4g9g42.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)27g81kcal2.4g2.7g6.5g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka120g99kcal4.1g22.8g1.2g1.2g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 75g32kcal2.5g3.6g0.8g0g
Valkoviini makea 180g174kcal0.6g10.8g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 600g1329kcal105.1g0g102.1g0g
Persilja 3g0.8kcal0g0g0g0.2g
Porkkana 210g69kcal1.3g11.7g0.4g5.4g
Lehtiselleri 45g5.7kcal0.5g0.5g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Oliiviöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Voi 45g327kcal0.5g0.2g36.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4248g5534kcal248.4g135.4g423.4g19.6g
Valittu annoskoko2124g2767kcal124.2g67.7g211.7g9.8g
Annoskoko puolitettuna1062g1384kcal62.1g33.9g105.9g4.9g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165