Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g300g570kcal7.2g12g57g0g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)36g108kcal3.2g3.6g8.6g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka160g131kcal5.4g30.4g1.6g1.6g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 100g43kcal3.4g4.8g1g0g
Valkoviini makea 240g232kcal0.7g14.4g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 801g1773kcal140.1g0g136.1g0g
Persilja 4g1.1kcal0.1g0g0g0.3g
Porkkana 280g92kcal1.7g15.6g0.6g7.1g
Lehtiselleri 60g7.6kcal0.7g0.7g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Voi 60g436kcal0.7g0.2g48.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5664g7379kcal331g180.4g564.4g25.8g
Valittu annoskoko2832g3690kcal165.5g90.2g282.2g12.9g
Annoskoko puolitettuna1416g1845kcal82.8g45.1g141.1g6.5g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165