Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g338g642kcal8.1g13.5g64.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 675g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)41g122kcal3.6g4.1g9.7g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka180g148kcal6.1g34.2g1.8g1.8g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 113g48kcal3.8g5.4g1.1g0g
Valkoviini makea 270g261kcal0.8g16.2g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 901g1994kcal157.6g0g153.1g0g
Persilja 4.5g1.2kcal0.1g0g0g0.4g
Porkkana 315g103kcal2g17.5g0.6g8g
Lehtiselleri 68g8.6kcal0.8g0.7g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Oliiviöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Voi 68g490kcal0.8g0.3g54.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6372g8301kcal372.4g202.8g635g29.4g
Valittu annoskoko3186g4151kcal186.2g101.4g317.5g14.7g
Annoskoko puolitettuna1593g2075kcal93.1g50.7g158.8g7.4g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165