Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g38g71kcal0.9g1.5g7.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)4.5g14kcal0.4g0.5g1.1g0g
Tomaattipyree, Pirkka20g16kcal0.7g3.8g0.2g0.2g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 13g5.3kcal0.4g0.6g0.1g0g
Valkoviini makea 30g29kcal0.1g1.8g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 100g222kcal17.5g0g17g0g
Persilja 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 35g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Lehtiselleri 7.5g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Voi 7.5g54kcal0.1g0g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana708g922kcal41.4g22.6g70.4g3.2g
Valittu annoskoko354g461kcal20.7g11.3g35.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna177g231kcal10.4g5.7g17.6g0.8g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g9.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165