Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g75g143kcal1.8g3g14.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)9g27kcal0.8g0.9g2.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka40g33kcal1.4g7.6g0.4g0.4g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 25g11kcal0.8g1.2g0.3g0g
Valkoviini makea 60g58kcal0.2g3.6g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 200g443kcal35g0g34g0g
Persilja 1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 70g23kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Lehtiselleri 15g1.9kcal0.2g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1415g1844kcal82.8g45.2g141.2g6.4g
Valittu annoskoko708g922kcal41.4g22.6g70.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna354g461kcal20.7g11.3g35.3g1.6g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165