Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g230g138kcal3.4g29.9g0.2g2.1g
Vesi310g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste80g20kcal0.7g3.8g0.2g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Sipuli, kokonainen 50g20g5.4kcal0.3g1g0g0.1g
Sokeri2g8.1kcal0g2g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g240g84kcal2.4g15.6g1.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 30g83kcal0.6g0.9g8.4g0g
Jauheliha, sika-nauta 91g202kcal16g0g15.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2016g1131kcal47.2g107.4g55.8g9.2g
Valittu annoskoko1008g565kcal23.6g53.7g27.9g4.6g
Annoskoko puolitettuna504g283kcal11.8g26.9g14g2.3g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188