Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2280g1368kcal34.2g296.3g2.3g20.5g
Vesi3072g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste793g198kcal7.1g38.1g2.4g23g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g30g31kcal2.3g4.8g0.2g0.6g
Rypsiöljy rainbow24g214kcal0g0g23.8g0g
Sipuli, kokonainen 50g200g54kcal2.6g9.6g0.4g1.4g
Sokeri20g81kcal0g19.8g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g2379g833kcal23.8g154.6g11.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 297g824kcal5.9g8.9g83.3g0g
Jauheliha, sika-nauta 906g2006kcal158.5g0g154g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g11216kcal468.8g1064.2g556.6g91g
Valittu annoskoko10000g5608kcal234.4g532.1g278.3g45.5g
Annoskoko puolitettuna5000g2804kcal117.2g266.1g139.2g22.8g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188