Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g306g184kcal4.6g39.8g0.3g2.8g
Vesi413g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste107g27kcal1g5.1g0.3g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow3.2g29kcal0g0g3.2g0g
Sipuli, kokonainen 50g27g7.3kcal0.3g1.3g0.1g0.2g
Sokeri2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g320g112kcal3.2g20.8g1.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 40g111kcal0.8g1.2g11.2g0g
Jauheliha, sika-nauta 122g270kcal21.3g0g20.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2688g1508kcal63g143.2g74.8g12.4g
Valittu annoskoko1344g754kcal31.5g71.6g37.4g6.2g
Annoskoko puolitettuna672g377kcal15.8g35.8g18.7g3.1g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188