Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g383g230kcal5.7g49.8g0.4g3.4g
Vesi516g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste133g33kcal1.2g6.4g0.4g3.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow4g36kcal0g0g4g0g
Sipuli, kokonainen 50g34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.2g
Sokeri3.3g14kcal0g3.3g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g400g140kcal4g26g2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 50g139kcal1g1.5g14g0g
Jauheliha, sika-nauta 152g337kcal26.6g0g25.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3360g1885kcal78.6g178.8g93.6g15.2g
Valittu annoskoko1680g942kcal39.3g89.4g46.8g7.6g
Annoskoko puolitettuna840g471kcal19.7g44.7g23.4g3.8g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188