Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g460g276kcal6.9g59.7g0.5g4.1g
Vesi619g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste160g40kcal1.4g7.7g0.5g4.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow4.8g43kcal0g0g4.8g0g
Sipuli, kokonainen 50g40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.3g
Sokeri4g16kcal0g4g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g480g168kcal4.8g31.2g2.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 60g166kcal1.2g1.8g16.8g0g
Jauheliha, sika-nauta 183g404kcal32g0g31g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4032g2261kcal94.6g214.6g112.2g18.2g
Valittu annoskoko2016g1131kcal47.3g107.3g56.1g9.1g
Annoskoko puolitettuna1008g565kcal23.7g53.7g28.1g4.6g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188