Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g575g345kcal8.6g74.8g0.6g5.2g
Vesi775g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste200g50kcal1.8g9.6g0.6g5.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow6g54kcal0g0g6g0g
Sipuli, kokonainen 50g51g14kcal0.7g2.4g0.1g0.4g
Sokeri5g20kcal0g5g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g600g210kcal6g39g3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 75g208kcal1.5g2.2g21g0g
Jauheliha, sika-nauta 229g506kcal40g0g38.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5045g2829kcal118.4g268.4g140.2g23g
Valittu annoskoko2523g1415kcal59.2g134.2g70.1g11.5g
Annoskoko puolitettuna1261g707kcal29.6g67.1g35.1g5.8g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188