Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g613g368kcal9.2g79.7g0.6g5.5g
Vesi826g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste213g53kcal1.9g10.2g0.6g6.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Rypsiöljy rainbow6.4g58kcal0g0g6.4g0g
Sipuli, kokonainen 50g54g15kcal0.7g2.6g0.1g0.4g
Sokeri5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g639g224kcal6.4g41.6g3.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 80g222kcal1.6g2.4g22.4g0g
Jauheliha, sika-nauta 244g539kcal42.6g0g41.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5376g3015kcal126g286.2g149.4g24.6g
Valittu annoskoko2688g1507kcal63g143.1g74.7g12.3g
Annoskoko puolitettuna1344g754kcal31.5g71.6g37.4g6.2g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188